Olga Temonen on ikänsä puuhastellut hevosten kanssa. Hevosten seuraksi pihapiiriin on vuosien aikana ilmestynyt jos jonkinlaista kotieläintä niin paljon, että Temosten perhe sai ajatuksen oman kotieläinpihan perustamisesta. Kun tontin naapurista vapautui kesämökki, Temoset ostivat sen. Mökistä tuli kahvila, jonka ympärille on rakennettu tavallista isompi eläinpiha niin että se on kuin pieni eläintarha. Ja kuten aina, kun joku tekee jotain tavallista suurempaa, ihmiset sanoivat Temosiakin hiukan hulluiksi. Kotieläinpiha Iitin maaseudulla, kilometrien päässä Lahdentiestä ei epäilijöiden mukaan voinut olla hyvä ajatus. ”Meille sanottiin, että ei kukaan tänne korpeen tule eläimiä katsomaan”, sanoi Olga Temonen paistaessaan vohveleita kesän kiireisimpänä päivänä. Epäilijät ovat olleet väärässä, sillä Olgan farmilla on käynyt arkipäivisin 150 ihmistä ja 200 ihmistä päivässä viikonloppuisin.

Kuin pieni eläintarha

Alpakoita, hevosia, vuohia, ankkoja, kanoja, kaneja…

Olga Temonen

Ehtoisa emäntä Olga Temonen pitää nyt kesäkahvilaa. Lapsetkin tykkäävät, ainakin yleensä. ”Tytöt tykkäävät auttaa kahvilassa, ja poikakin tykkää uudesta elämäntavasta ainakin ajoittain.”

Räpylä, Täplä, Ritilä ja Roiske

Ankat päivällisellä kulhonsa ääressä vahtien samalla ympäristöä.

Kaiken ytimessä ovat hevoset. Isoja hevosia on neljä, joista Elhottarelle on tänä kesänä syntynyt varsa. Vaimonsa myötä Tuukka Temonenkin on päässyt tutustumaan hevosiin, ja isännällä onkin nykyään oma estehevonen. Hevosten lisäksi farmilla kaksi pienempää kavioeläintä: hopeanharmaa aasi ja töpöhäntäinen poni, jotka saavat kulkea vapaina. Tarina muistuttaa Pekka Töpöhännän tarinaa. Poni loukkasi hännäntyvensä vuosia sitten, eikä häntä lähtenyt paranemaan. Niinpä eläinlääkäri joutui amputoimaan hännän. Hevosten ei tarvitse olla kateellisia ponin vapaudesta, sillä farmin ovien sulkeuduttua tarhan ovi avautuu. Tuukan hevonen Capri suuntaa silloin toisinaan kahlailemaan lammikolle, joka on farmin keskellä.

Tuukka Temonen

Capri

On hevosella kokoa. Huomasi kyllä, että se on isännän hevonen. Muut lähtivät pian esittelyn jälkeen varjoon, tämä jäi seurustelemaan siksi aikaa kun Tuukka oli paikalla.

Kingo

Kingo-aasi.

Peter Pan eli Pette

Peter Pan eli Pette Töpöhäntä.