Henri Ruosteen Rossetti on kuuma ja kokematon ruuna

Kouluratsastaja Henri Ruoste on tänä vuonna tuonut Helsinki Horse Show’hun hevosen, jonka kanssa GP-taipale on vasta aivan alussa. Tämä hevonen on tanskalainen puoliverinen, 10-vuotias ruuna Rossetti (Romanov x Midt-west Ibi-light). Sillä on nyt edessään ensimmäinen täyspitkä GP, ensimmäinen hallikilpailu ja ratsukolla on takanaan vasta yksi yhteinen kilpailu. Kahden vuoden takaista voittokulkua, kuten Roblen kanssa nähtiin, tuskin on odotettavissa.

– Sanotaan näin, että tällä kertaa meillä vastus tulee aivan muualta kuin kilpakumppaneiden taholta, muotoilee Ruoste.

– Rossetti on pärjännyt hyvin nuorten hevosten luokissa ja pikkukierroksella, ja se on kotona esittänyt lupaavasti. Se on todella herkkä, kuten tämän tason hevosen kuuluu ollakin vastatakseen viipymättä ratsastajan pyyntöihin. Se tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että hevonen reagoi myös kaikkeen muuhun: outoihin olosuhteisiin, yleisöön, ääniin ja valoihin.

Ratsastajan tärkein tehtävä onkin saada hevonen unohtamaan ympäristön ja antaa sen tehdä omaa juttuaan. Ratsukko lähtee perjantaina ja lauantaina hakemaan kokemusta ja ehjää suoritusta. Varsinainen tähtäin on vasta parin vuoden päästä pidettävissä Tokion olympialaisissa. 10-vuotiaalla hevosella on vielä monet arvokilpailut edessään. Kukaties se on elämänsä tikissä vasta Pariisin olympialaisissa 2024.

19.10.2018|Kommentit pois päältä artikkelissa Henri Ruosteen Rossetti on kuuma ja kokematon ruuna

Minä,

Loputtoman utelias hevostoimittaja, tarinanmetsästäjä ja koruharrastaja, joka edelleen ihmettelee maailmaa ja koettaa aina silloin tällöin tehdä jotain ensi kertaa elämässään.
ellikin logo