Tein vastikään ensimmäisen letitetyn jouhikoruni. Kuvittelin ensin, että kyseessä on parin viikon homma. Otetaan jouhia ja letitetään. Neljä kuukautta myöhemmin voin sanoa, että ei ihan niin yksinkertaista. Onneksi se lopulta valmistui ja onneksi saaja jaksoi odottaa kärsivällisesti.

1. Hanki jouhia. Jouhet ovat tässä tapauksessa harjajouhia, joku fiksumpi käyttäisi häntäjouhia. Harjajouhet ovat ohuempia, joten niitä tarvitaan vähintään tuplasti sen verran mitä häntäjouhia. Tuplasti jouhia, tuplasti hommia.
2. Pese ne samppoolla. Usko pois, et halua tietää, missä ne jouhet ovat kierineet.
3. Ota nippu (noin 1000 jouhta) ja mittaa jokainen. Säilytä ne, jotka ovat vähintään 15 cm pitkiä.
4. Jaa jouhet kolmeen yhtä suureen nippuun.
5. Tasi jouhien päät asettelemalla ne yksitellen maalarinteipille, jotta saat pituudesta mahdollisimman suuren osan hyötykäyttöön.

Viivakoodia, jouhien asettelua maalarinteipille eli kohta 5.


6. Liimaa kolmen nipun päät yhteen, mutta pidä niput muutoin erillään toisistaan, että voit letittää ne. Liimaa nippu kupin sisään.
7. Letitä. Letin toisessa päässä pidä napakka ote, jottei työ purkaudu ja sido lanka letin ympärille. Jos purkautuu, yritä uudestaan. Hyvällä tuurilla onnistut jo seitsemännellätoista kerralla. Viimeistele liimalla purkautumattomaksi.

Jouhet-letillä

Kohta 7, jossa jouhikoru alkaa näyttää jo jouhikorulta. Täytyy sanoa että yllätyin siitä, minkä verran on pientä hommaa, ennen kuin tähän pisteeseen pääsee.

8. Lisää toinen kuppi toiseen päähän.
9. Lisää koristeet ja lukko. Työ on valmis. Aikaa menee vain 4 kk.
10. Vanno mielessäsi, ettet ikinä ryhdy samanlaiseen hommaan.
11. Pyörrä puheesi heti, kun joku lupaa tarjota kahvit jos teet samanlaisen hänellekin. Puoli vuotta myöhemmin muistelet, että jouhikorun tekeminen oli itse asiassa mukavaa ja rentouttavaa.