Varoitus: Tämä on suutuspäissään kirjoitettu postaus.

Tuttavapiiriini kuuluu aika paljon kaikenikäisiä bloggaajia. Eräät heistä ovat jo ylittäneet puolen vuosisadan rajapyykin, ja heillä on kokemuksen ja näkemyksen ääntä. Olen eräältä heistä oppinut paljon siitä, että bloggaajalla saa olla omanarvontuntoa, ei tarvitse suostua mihin tahansa, vaikka siitä tarjottaisiin näkyvyyttä palkkioksi.

Eräät nuoret seniorien kotipalveluyritystä pyörittäneet henkilöt hoksasivat, että yli 50-vuotiailta voi kupata rahaa loputtomiin ja heille saa myytyä mitä vain. Keski-ikäisten ja sitä vanhempien lapset ovat lähteneet kotoa, asunto maksettu ja rahaa riittää, joten löysän rahan voisi ohjata järjestäjien taskuihin. Nämä innovatiiviset henkilöt alkoivat järjestää K50-seniorimessuja, ja koska konsepti osoittautui toimivaksi, messuja on laajennettu useampaan kaupunkiin ja niitä järjestetään monta kertaa vuodessa. Järjestäjät ovat kuulemani mukaan pyytäneet useita tunnettuja yli 50-vuotiaita bloggaajia järjestämään työpajoja ja muuta ohjelmaa joko pääsylippuja vastaan, ilman korvausta tai niin että bloggaaja maksaisi paikastaan messuilla. Esiintyjien odotettiin tuovan kaiken materiaalin omasta takaa ja matkustavan 150 km tapahtumapaikkakunnalle kahdeksi päiväksi. Järjestäjät tuntuvat ajattelevan, että yli 50-vuotiaat ovat kalkkiksia, joita voi viilata linssiin ja luulevat, että bloggaajat eivät puhu keskenään ja varoita tällaisista muita. Ensimmäisten joukossa yhteydenoton saanut Pinkit korkokengät -blogin Maiju Kauppila kertoi tästä julkisesti blogissaan, ja silti järjestäjät eivät tajua vaan ovat pyytäneet sen jälkeen muita.

Maijun kirjoituksen jälkeen muutama muukin yhteydenoton saanut bloggaaja on luvannut kirjoittaa aiheesta ja kirjoituksen kommenteissa muutama kirjoittaja ilmoittaa saaneensa samanlaisen viestin. Naiset nousevat yhtenä rintamana sanomaan, että bloggaajaa ei kannata suututtaa, sillä kynä on miekkaa mahtavampi.

Lue juttu Maijun blogista.

EDIT: Sohvi Nyman kirjoitti saamastaan tarjouksesta, joka liittyy kyseiseen tapahtumaan.

Lisätietoja tapahtumasta.

Artikkelikuva: Nick Harris, julkaistu Creative Commons -lisenssillä.