Yhteistyössä Koruhoito Wapro Oy:n kanssa

Turkulainen Koruhoito Wapro Oy on yritys, joka myy Suomessa yksinoikeudella Connoisseur-korunpuhdistusaineita. Sain aineita satsin kotiin testiin. Tulos: hopea puhdistui hyvin, muissa koruissa näkyi vähemmän muutosta. Connoisseur-aineet ovat yrityksen mukaan myrkyttömiä, mutta silti tehokkaita.

Hopea puhdistui hyvin

Tahnamainen-hopeanpuhdistussetti

Hopeanpuhdistussettiin kuuluu puhdistusaine, kiulu, harja ja muki. Purnukat ja rasiat ovat samannäköisiä eri tuotteilla, hopea-aineen tunnistaa vaaleansinisestä pisarasta ja “silver jewelry cleaner” -tekstistä rasian kyljessä.

Puhdistustahnan-levitys-hopeakorulle

Testi alkakoon. Ohjeessa neuvotaan pursottamaan korun päälle muutama pisara puhdistustahnaa ja harjaamaan harjalla. Hopeaketjun kohdalla päästiin parhaaseen tulokseen kuitenkin sillä, että tahnaa pursotettiin harjaan ja ketjua vedettiin harjan läpi.

Hopeakorun-huuhtelu-vedessä

Kun tahnaa oli levitetty tasaisesti joka puolelle korua, se pudotettiin lämpimään veteen noin minuutiksi. Pakkauksessa oleva kiulu toimii sormusten ja riipusten tapaisten kiinteiden kappaleiden kohdalla hyvin, mutta ketju jäi rakosiin kiinni. Kannessa on vain pienet kolot, joista veden saa valutettua pois, joten kiulu ei ole millään muotoa välttämätön. Koko puhdistuskäsittely tehtiin korulle kaksi kertaa.

Korun-pyyhkiminen-mikrokuituliinaan

Kun koru on lillinyt hetken vedessä, se pyyhitään kuivaksi mikrokuituliinalla. Jäljistä näkee, että jotain on tosiaan irronnut.

Puhdistamaton-hopeakoru

Tältä koru näytti ennen puhdistuksen alkua.

Hopeakoru-ensimmäisen-käsittelyn-jälkeen

Ensimmäisen käsittelyn jälkeen oli jo nähtävissä jonkinlaista kirkastumista.

Hopeakoru-toisen-käsittelyn-jälkeen

Toisen käsittelyn jälkeen ero lähtötilanteeseen on nähtävissä silmillä. Kameran ja kuvausjärjestelyjen asetukset pidettiin samoina kaikissa kuvissa, jotta kuvat olisivat vertailukelpoisia.

Muut korut eivät puhdistuneet yhtä paljon

Hopean jälkeen testipenkkiin istutettiin muille koruille tarkoitettu puhdistusaine. Sillä luvataan puhdistuvan niin kulta, timantit, helmet kuin lasinpalasetkin. Löysin korukaapistani pahasti tummentuneen rihkamaketjun, tai ainakaan siinä ei ollut minkäänlaisia pitoisuusleimoja, jotka löytyvät jokaisesta aidosta kulta- ja hopeaketjusta. En ole ihan varma edes siitä, mikä on ollut korun alkuperäinen väri.

Paketissa oli mukana myös Dazzle Stik, kimaltaville koruille tarkoitettu tussimainen “puhdistuskynä”, jota testasin hevosen otsapantaan. Otsapanta ei ole koskaan ollut hevosen päässä, joten se ei ole päässyt likaantumaan. Niinpä eroa ei ollut havaittavissa, enkä päässyt testaamaan sitä kunnolla.

Muille-koruille-tarkoitettu-puhdistussetti

Puhdistussetti on muuten samannäköinen, mutta pullo ja pisara ovat punaisia. Ohje poikkeaa hopeakorun puhdistusohjeesta siten, että puhdistusliuos tehdään mukiin, kun hopeakorujen kohdalla mukiin tuli vain huuhteluvesi.

Rihkamakorun-harjaaminen

Koru on käynyt polskimassa puhdistusliuoksessa, sen jälkeen koru harjataan paketissa olleella harjalla. Paperilautasen värinvaihdoksesta päätellen jotain irtoaa.

Puhdistamaton-rihkamakoru

Rihkamakoru ennen puhdistusta.

Rihkamakoru-yhden-käsittelyn-jälkeen

Koru käsittelyjen jälkeen, helmi puhdistui eniten. Hopeakoruun verrattuna tulos on huomattavasti vaatimattomampi. Mikrokuituliinaan jäi tuskin havaittavat viirut.

Näiden tulosten perusteella ostaisin merkin hopeanpuhdistusaineen.